Bureau Lente organiseert Leertrack op congres Toetsen & Examineren MBO

Net als vorig jaar zijn we vanuit Bureau Lente weer actief op het congres Toetsen & Examineren in het MBO (13 en 14 december in de Jaarbeurs, Utrecht).

Op beide dagen worden er op dit evenement specifieke leertracks georganiseerd. Een leertrack bestaat uit een ronde van 60 minuten en een ronde van 90 minuten. In een groep van maximaal 30 mensen diepen de deelnemers dan een thema uit en gaan ze aan de slag met de vertaling ervan naar hun eigen onderwijspraktijk.

Dit jaar verzorgen Jeanne Hup en Gijs Noordergraaf van Bureau Lente op 13 december een – inmiddels al volgeboekte – Leertrack over Verantwoord Diplomeren.

Het is immers een fantastisch moment als je je studenten een diploma kunt uitreiken. Maar daar is niet alleen veel aan vooraf gegaan voor studenten en het onderwijs, maar ook voor de examencommissie!

Voor examencommissies ligt er een duidelijk taak als het gaat om het borgen van de examinering en de diplomering. Tijdens deze leertrack gaan de deelnemers vooral aan de slag met het herijken of invullen van deze taken als examencommissie. Zodat je met je examencommissie goed het diplomabesluit kunt verantwoorden, onafhankelijk van de manier van afsluiting die opleidingen hebben gekozen. 

Tijdens de eerste sessie van deze leertrack krijgen deelnemers inzicht in de borgingstaken en delen ze kennis en ervaring met elkaar. 

In de tweede sessie bouwen we voort op de eerste sessie en gaan we dieper in op het verantwoorden van de diplomering aan de hand van (eigen ingebrachte) dilemma’s en casussen.

We hebben er zin in! Graag zien we jullie op 13 december in Utrecht!