Veel vraag naar gecombineerde training BDB/BKE

Naast onze succesvolle BKE trainingen en certificeringen ervaren we het afgelopen jaar ook steeds meer vraag naar training- en certificeringstrajecten waarbij BDB en BKE gecombineerd worden.

Met de groeiende vraag naar docenten in het hbo is er substantiële zij-instroom ontstaan van mensen die docent willen worden op een hbo. Zonder een specifieke onderwijsbevoegdheid moeten zij dan wel eerst de Basiskwalificatie Didactische Bekwaamheid (BDB) halen.

Vaak volgen beginnende docenten hiervoor een opleiding of training in de eerste jaren van hun contract, gefaciliteerd door de betreffende hogeschool. Steeds vaker wordt Bureau Lente gevraagd om naast de BKE ook deze BDB te verzorgen.

Vakmanschap
BDB en BKE (Basis Kwalificatie Examinering) kunnen los van elkaar gezien worden maar vaak is BKE ook geïntegreerd in de BDB. Nieuwe mensen moeten zowel BDB als BKE doen.

Toch is het traject voor iedere docent weer net even anders, afhankelijk van de persoonlijke leerbehoeftes en de voorkeuren van de school.

Onze insteek daarbij is altijd: waar sta je nu als docent en waarop wil of moet je je dan nog verder ontwikkelen? En hoe ga je dat dan aantonen?

Van de BDB en de BKE staan de leeruitkomsten vast, maar hoe je daar wilt komen dat is aan de school. Wij bespreken die wensen met de school en komen met een passend plan van aanpak. Hierbij blijven we zo dicht mogelijk bij de dagelijkse praktijk van de docenten.

Het afgelopen jaar hebben we steeds vaker het gecombineerde traject BDB incl. BKE mogen inzetten, bij diverse hogescholen.

Meer weten over onze BDB- en BKE-aanpak in het hbo? Neem contact op met mbulle@bureau-lente.nl