First Dates en de kruisbestuiving tussen examencommissies MBO en HO

Op 14 maart, precies een maand na Valentijnsdag organiseren we op het NVE-congres onze First Dates speeddating-sessie. Waar E-Matching doet voorkomen alsof je de opleidingen helemaal niet moet mengen bij het daten, denken wij juist het tegenovergestelde. Wij zetten die dag mensen van MBO-opleidingen, HBO-opleidingen en Universitaire opleidingen die bij elkaar aan tafel, omdat we ervan overtuigd zijn dat daar heel mooie matches bij zullen zitten.

Wettelijk gezien speelt de examencommissie een belangrijke taak als het gaat om de waarde van het diploma. Elke examencommissie is bezig met de vraag hoe zij zicht kunnen houden op de kwaliteit van examinering en toetsing binnen hun opleiding(en). We zien dat er vaak veel tijd gaat naar de puur uitvoerende taken van de examencommissie en dat het (soms) nog een lastige opgave blijkt om op de borgende taken goed vorm te geven.

Eén ding is echter wel duidelijk: examencommissies zijn zich er terdege van bewust dat het een belangrijke taak is om zicht en grip te houden op de kwaliteit van examinering/toetsing. En dat geldt bij alle soorten opleidingen, op alle niveaus.

Tijdens onze speed date sessies ga je met elkaar in gesprek over de kwaliteitsborgende taken. Hoe doen anderen dat? Doen ze dat in het MBO hetzelfde als in het HO? Hoe kun je, over de grenzen van je eigen onderwijssoort, van elkaar leren? Omdat wij zowel in het MBO als het HO werken met examencommissies, verwachten we dat dat je met verfrissende ideeën en nieuwe matches onze speeddate sessie verlaat.

Kortom: ben je op zoek naar inspiratie of ben je gewoon nieuwsgierig hoe anderen dit aanpakken, of ben je op zoek naar uitbreiding van je netwerk, dan zien we je graag in onze First Date sessie. Wij zorgen voor match garantie!

We verheugen ons en brengen jullie graag samen!